4 tips för en hållbar renovering
4 tips för en hållbar renovering

4 tips för en hållbar renovering

Det är viktigt att du känner dig hemma och att du trivs där du bor, men finns det något sätt att renovera mer hållbart? Idag bestämmer sig människor dagligen för att börja renovera och ta ut det gamla för att få plats med det nya och oftast utan att det egentligen behövs. Man kanske vill ändra stil, höja värdet på bostaden eller bara är sugen på något nytt. Genom att renovera hållbart kan du göra en insats för dig själv och för miljön på en och samma gång och samtidigt få ett hem som du verkligen trivs i idag och flera år framåt.

Bästa tipsen för en snällare renovering

1. Uppdatera istället för att renovera och byta ut. Det kan t.ex. handla om att du sätter ny färg på väggar och tak eller att du slipar och polerar golven för en ny och fräsch känsla i bostaden.

2. Visst är det kul att följa inredningstrender, men vill du renovera hållbart bör du tänka ett steg längre, eller till och med 20. Fundera på om inredningen du väljer är tidlös och om du fortfarande kommer att gilla den flera år fram i tiden.

3. Satsa på lokala material

Det är betydligt bättre att välja ett snyggt och fint trägolv från Sverige än att satsa på ett toppklassigt bambugolv som kommer hela vägen från Kina.

4. Välj vitvaror som har låg förbrukning

Många väljer att byta ut vitvarorna i samband med en renovering och vill du vara snäll mot miljön väljer du vitvaror med en så låg energiförbrukning som möjligt. Här kan du även välja toalett, blandare och dusch som förbrukar lite vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *