Publicerad den

Få mer flyt i verksamheten – få hjälp med fakturorna

Ibland kan verksamheten gå trögt och det kan bero på många saker. Det är dock inte ovanligt att verksamheten går trögt på grund av att varor och tjänster man sålt inte har genererat några inkomster. Oftast beror det på att kunderna har valt att betala på faktura och sedan inte betalat fakturan i tid eller inte betalt den alls och det ställer till stora problem för företagets likviditet.

Så förbättras likviditeten med företagstjänster från Intrum

Att arbeta inom elektronik och bygg innebär mestadels att majoriteten av kunderna betalar på faktura. Oftast betalar kunderna sina fakturor precis som förväntat, men ibland gör de inte det. Därför är det viktigt att skapa rätt förutsättningar för att undvika att hamna i den situationen.

Intrum är ett företag som erbjuder diverse företagstjänster för alla företag oavsett om man arbetar inom elektronik och bygg eller någon annan sektor. I företagstjänsterna ingår bland annat att hjälpa företag med sina fakturor. Det kan exempelvis handla om att se till så att påminnelser når ut eller att ärenden drivs till inkasso. Som företagare slipper man därför bry sig om ifall kunderna har betalt eller kommer betala. Istället kan man luta sig tillbaka och känna trygghet i att man kommer att få sina pengar och att någon annan tar hand om eventuella problem som uppstår med betalningarna. Det i sig skapar bättre likviditet och mer trygghet.

Förutom att ta hjälp av företagstjänster hos Intrum kan man använda sig av andra knep för att få bättre likviditet. Ett knep är att använda sig av factoring, alltså att sälja sina fakturor till ett helt vanligt factoringföretag. Genom att sälja fakturorna får du betalt direkt och slipper tänka på att få in betalningarna. På så vis skapas ett jämnt kassaflöde och det ger ett tryggare och mer stabilt företag.

Förbättra likviditeten med effektiva samarbeten

Ett annat sätt att förbättra likviditeten är genom att erbjuda kunderna rutavdrag. Tvekande kunder kan då bli övertalade att anlita er om rutavdraget sänker kostnaden. Att använda sig av samarbeten är också bra. Samarbeten är väldigt vanligt inom byggbranschen och är ett smidigt sätt att få fler kunder på. Det är nämligen inte ovanligt att en kund är i behov av ett visst byggprojekt som kräver olika kompetenser. Genom samarbeten kan man då erbjuda kunden ett större utbud av tjänster och oftast till lägre priser jämfört med om kunden hade bokat enskilda byggfirmor själv. Dessutom brukar arbeten som sker via samarbeten hålla lite högre kvalitet då byggarbetarna känner varandra och är vana vid att jobba med varandra. Annars är risken stor att det uppstår missförstånd eller att arbetet inte klaffar av andra skäl, vilket är dåligt för er, men framförallt för kunden.