Publicerad den

Håll byggarbetsplatsen ren med byggstädning

Att bygga och renovera är ibland behövligt för att rusta upp en byggnad och förbättra den på olika sätt. Oavsett hur stort eller litet byggprojektet är, resulterar alla byggprojekt i mer eller mindre smuts och skräp på platsen. Därför behövs en så kallad byggstädning efteråt. Byggstädningen kan utföras av byggföretaget själva eller av städföretag. Hos https://qleano.se/ kan man boka byggstädning, men även en hel del andra städtjänster av olika slag.

Boka byggstädning

Det går att få byggstädning på olika sätt som företagare och privatperson. Vissa byggföretag inkluderar byggstädning i sina tjänster och det bör i så fall framgå i offerten. Gör det inte det så kan du fråga byggföretaget hur de gör med städningen och om det visar sig att de inte tar hand om byggstädningen kan du beställa byggstädning från ett annat företag, exempelvis av ett städföretag. Hos https://qleano.se/ kan du boka byggstädning för ditt byggprojekt, oavsett om du har byggt och renoverat själv eller låtit en byggfirma göra det. Men du kan så klart även beställa andra städtjänster om du är i behov av det. De kan hjälpa till med såväl hemstädning som flyttstädning och trappstädning. Gå in på deras hemsida https://qleano.se/ för att läsa mer om deras tjänster och boka städning redan idag. Glöm inte att använda rutavdraget för städningen.

Varför byggstädning?

Det är viktigt att städa ordentligt efter att ett byggprojekt har slutförts. Städning ingår på sätt och vis i själva byggprojektet och därför ser alla seriösa byggföretag till att städa efter sitt byggprojekt. I samband med en renovering eller ombyggnation av något slag, skapas alltid mer eller mindre oreda på platsen. Oftast handlar det om skräp i form av bland annat gammalt byggmaterial och byggdamm. Vid en besiktning av projektet är det viktigt att det är ordentligt städat för att byggprojektet ska bli godkänt. Byggprojektet får inte innebära en fara på något sätt och att lämna kvar byggrester är både farligt och oproffsigt.

Byggstädningens två delar

Byggstädningen kan delas in i två delar: finstädning och grovstädning. Grovstädning innebär att ta bort det värsta skräpet från platsen så att det ser någorlunda återställt ut. Grovstädning sker även lite då och då under arbetets gång för att inte riskera att allt skräp läggs på hög och förhindrar arbetet. När byggprojektet sedan är helt färdigt ska finstädning göras. Då städas de berörda ytorna ordentligt, skräp tas bort, ytor dammsugs och torkas från byggdamm och man ser till så att platsen blir fullt beboelig.