Renovera billigare
Renovera billigare

Renovera billigare

Det råder ingen tvekan om att det är kostsamt att renovera. Detta gäller främst om det är mycket stora ytor som ska renoveras och om du ska göra en del från grunden. Har du en stor budget kan du leka hur fritt du vill, men för de allra flesta gäller det att hålla nere kostnaderna. För att lyckas med detta kan man behöva ha en stor dos med kreativitet såväl som egna lösningar och knep, men det är inte alltid som fantasin är på topp.

Här nedan delar vi med oss av våra bästa tips på hur du kan hålla nere kostnaderna för renoveringen och helt enkelt hålla det billigare.

6 tips för en billigare renovering

1. Försök att göra så mycket som möjligt på egen hand

Visst är det så att själva materialet kan vara dyrt och kosta en hel del, men i de främsta situationer är det själva arbetet som kostar. Genom att göra så mycket som möjligt på egen hand kan du se till att hålla nere kostnaderna väldigt mycket. Ibland kan det naturligtvis vara nödvändigt med hjälp, men du behöver t.ex. anlita en hantverkare för att riva eller städa.

2. Använd ROT-avdraget

Om du inte har använt dig av ROT-avdraget tidigare har du en rätt stor pott att nyttja. ROT-avdraget ger dig en 30 % reducering på arbetskostnaderna när du anlitar en hantverkare för renovering, ombyggnation eller nybyggnation i ditt hem.

3. Välj lågprisföretag

Lågprisföretag som Rusta och Byggmax är utmärkta att använda sig av när du vill hålla nere kostnaderna och renovera billigare. Där får du material av hög kvalitet och mycket för pengarna. Vissa saker kan man naturligtvis vilja lägga lite mer pengar på, men finspackel, färg och rollar skiljer sig inte från märkesvaror.

4. Satsa på andra hand

På både Blocket och Tradera kan du hitta mängder med överblivna renoveringsmaterial såväl som inredning som säljs för en billig peng. Allt behöver faktiskt inte vara helt sprillans nytt för att det ska vara i riktigt fint skick. Här kan du hitta allt från armaturer, duschset och köksinredning, men också golv och klinkers.

5. Låna eller hyr verktyg

Ett mycket vanligt misstag som kan bli ordentligt dyrt är att man köper verktyg istället för att hyra eller låna. När du renoverar kommer du att behöva många olika typer av verktyg och om du ska köpa alla kommer mycket av budgeten att gå åt. Kolla upp med vänner och bekanta om du kan låna verktyg som du behöver eller vänd dig till ett företag som hyr ut.

6. Skapa en bra budget

Med en budget är det enklare för dig att hålla koll på kostnaderna och se till att du inte överstiger ditt belopp. Det är du själv som bestämmer vilken nivå och standard som du vill ha och material kan du hitta i precis alla olika prisklasser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *