Publicerad den

ROT-avdrag för laddbox – är det möjligt?

Elbilar blir allt mer populära och det finns många anledning varför. En elbil är inte bara snäll mot miljön, utan den är också bekvämare och tystare att köra. Även om den är dyrare i inköp än en fossildriven bil är den också billigare i det långa loppet. Genom att ladda istället för att tanka kan du spara in tusenlappar varje år.

Har du köpt en elbil nyligen eller vill du se pris på elbil hos Holmgrens bil för att sadla om till eldrivet fordon? Då har du gjort ett mycket bra val. På Holmgrens bil kan du hitta mängder med fina och högkvalitativa elbilar. I samband med att du köper elbil bör du även fundera på att installera en laddbox.

Vad är en laddbox?

En laddbox är en box som gör det möjligt för dig att ladda din elbil i ditt privata hem. Boxen är ansluten till ditt elnät och kan fästas på husväggen, i garaget eller på en laddstolpe. Med hjälp av den tillhörande sladden kopplar du sedan in bilen i laddboxen. Att ladda en elbil fungerar på samma sätt som att tanka en fossildriven bil.

Gäller ROT-avdrag för laddbox?

Att installera en laddbox kostar oftast en hel del pengar. Därför är det inte ovanligt att vilja ta hjälp av ROT-avdraget för att sänka kostnaderna. I dagsläget kan du inte använda ROT-avdrag för installation av laddbox, även om du använder dig av en behörig elektriker. Det du däremot kan göra är att dra nytta av grön teknik-bidraget, som ger samma reducering.

ROT-avdrag