Publicerad den

Spara pengar på elektriciteten – hitta billigast elavtal

I dessa tider när elräkningen äter upp stora delar av inkomsterna och sparpengarna så gäller det att se över sina utgifter för elen. Det finns garanterat saker du kan göra för att spara pengar på elförbrukningen. Bland annat kan du se över elektriciteten i hemmet då du kanske har en för stor säkring.

Sänk den dyra elräkningen

Elen blir bara dyrare och dyrare så nu gäller det att på alla sätt se över sin elförbrukning ordentligt. Många har fått elräkningar som varit så pass höga att de tvingats använda sina sparpengar och till och med låna pengar för att kunna betala dem och det är något som har satt stor press på hushållens ekonomi. Men det finns saker man kan göra för att drastiskt sänka kostnaden för elpriset och det är:

  • Hitta billigast elavtal.

Oftast är det elavtalet som är boven i dramat när det kommer till den höga elräkningen. Se därför till att jämföra olika elavtal för att hitta ett som är billigt och bra. Välj billigast elavtal av de du hittar för att spara så mycket pengar som möjligt.

  • Se över elektriciteten.

Hur gammal är elektriciteten i ditt hem? Om den är mer än 30 år gammal så kan det vara bra att bjuda hem en elektriker för att titta på elen. Det kan vara så att elen är gammal och ineffektiv. I värsta fall är den farlig. Passa även på att se över huvudsäkringen. Har du en för stor säkring kostar det dig onödigt mycket pengar i abonnemangskostnad.

  • Byt till energilampor.

Energilampor är mycket mer energisnåla än vanliga glödlampor. Byt ut lamporna till energisnåla sådana så kommer priset på elen sjunka.

  • Höj temperaturen i kyl och frys.

Att öka temperaturen i kylen och frysen med några grader gör oftast inte stor skillnad för matvarornas hållbarhet, men däremot för priset för elförbrukningen.

  • Skaffa fotogenlampor.

Fotogenlampor är både en ljuskälla och värmekälla på samma gång. De ger ifrån sig bra med både ljus och värme, bättre än vanliga värmeljus. Därför kan det vara ett bra alternativ om man behöver värma upp sin bostad och lysa upp den på samma gång.